+31-(0)75-6286439 info@haakmachinebouw.nl

Over ons

Ons enthousiaste team staat met raad en daad klaar om een oplossing te bieden.

Haak Machinebouw

In het jaar 2005 ging het bord Haak Machinebouw op de gevel van het pand van een vers overgenomen machinefabriek en werd Ben Haak de trotse eigenaar van het bedrijf.

Toen in 2017 Henk Ockerse bij het bedrijf kwam, werd aan het eigen productiepakket een handelspakket toegevoegd dat de positie van de eigen producten verder versterkte en uitbouwde.

Onze waarden

Bij alles staat het verantwoordelijkheidsgevoel voorop. Dit betekent dat:

  • Er eerlijk advies komt of iets wel of niet door ons uitgevoerd kan worden.
  • Er gewetensvol met middelen en tijd wordt omgegaan
  • Afspraak is afspraak, de klant kan op ons rekenen.
  • Er een nette prijs in rekening wordt gebracht.
  • Wij vierkant achter ons product staan

Onze speerpunten

Haak Machinebouw heeft zich in de loop van haar bestaan toegelegd op de bouw van een aantal specifieke producten voor de grafische en (voedsel-)verpakkingsoplossingen. Hieronder staat het overzicht

Grafische productieoplossingen

Voor de grafische industrie ligt de specialiteit op alles wat op- en afwikkelt, inspecteert en bewerkt. Zo behoren o.a. horizontale en verticale wikkelmachines tot het leveringsprogramma, die zijn doorontwikkeld tot uiterst precieze oplossingen als het op baanspanning en inpsectie aankomt.

Een ander belangrijk product betreft de pre-mixer, die ervoor zorgt dat inkten maar vooral ook coatings consistent van samenstelling blijven. Voor verdere producten zie Grafische Producten.

Voedsel verpakkingsoplossingen

Toen aan Haak Machinebouw gevraagd werd om een oplossing uit te werken voor het aanbrengen van hersluitbare verpakkingen op een vorm-, vul- en sluitmachine (flowpacker) werd deze uitdaging met 2 handen aangenomen. Het resultaat is een groeiende vraag naar dit populaire product, waarvan we de bouw en de installatie verzorgen. Dit kan op nieuwe en bestaande verpakkingsmachines.

Speciaal machinebouw

Naast kant en klare eindproducten is Haak Machinebouw specialist in het optimaliseren van bestaande machines. Of het nu gaat om het nauwkeuriger of sneller maken hiervan, u vindt in Haak Machinebouw altijd een goede raadgever. De uitbreidings- of vervangingsmodules worden in eigen huis geassembleerd en turn-key op de basismachine gebouwd. Voorbeelden zijn o.a. lamineerunits en baanbesturingen op etikettenproductiemachines

Service en Onderhoud

De ervaring leert dat wie eenmaal zaken doet met Haak Machinebouw op een van de bovenstaande gebieden, graag terugkomt om service en onderhoud te laten uitvoeren. Niet zelden worden deze momenten aangegrepen om te vragen of er ook op andere machine oplossingen verkrijgbaar zijn.

Kostenbesparing

Haak Machinebouw ontwerpt en bouwt klant specifieke machines en installaties voor de grafische en verpakkingsindustrie en/of installeert als distributeur machines van gerenommeerde fabrikanten. Onze machines zijn allemaal CE gemarkeerd en verbeteren uw productieproces, met kostenbesparing en kwaliteitsverbetering als resultaat.

Alles in eigen huis

Het hele proces – van ontwerp tot vervaardiging – wordt door de vakmensen van Haak Machinebouw uitgevoerd in onze werkplaats in Akersloot. Aansluitend vindt de inbedrijfname en training met zorg plaats en kunt u voor service altijd op ons rekenen. Met twintig jaar ervaring in de grafische sector zijn wij een professionele partner die kwaliteit levert.

Samen kansen zien

De oplossing voor de hobbel in uw productieproces begint met een goede kop koffie met onze creatieve engineers. Tijdens een  brainstormsessie kijken we samen hoe wij het probleem kunnen aanpakken  en welke machine daarbij de beste oplossing biedt. En we berekenen natuurlijk de kostenbesparing die uw investering u gaat opleveren.

Haak Machinebouw is lid van de Koninklijke Metaalunie, die met meer dan 14.000 leden garant staat voor een brede expertise, kennis van de branche en een concrete, resultaatgerichte aanpak biedt. Op al onze offertes en leveringen zijn de Metaalunie Leveringsvoorwaarden van toepassing.

Vacatures

MOMENTEEL ZIJN ER GEEN VACATURES Maar…. Open sollicitaties, voor een  stage of traineeship, worden zeker positief tegemoet gezien.