+31-(0)75-6286439 info@haakmachinebouw.nl
Over Haak Machinebouw

Haak Machinebouw ontwerpt, bouwt en installeert sinds 2005 machines  voor de grafische en verpakkingsindustrie. Uiteraard bestaat het kernprogramma van Haak Machinebouw uit wikkeltafels, stansapparatuur en inktmixers, die volledig  in eigen huis gebouwd zijn. Daarnaast worden er, afhankelijk van de complexiteit en kostprijs van de technologie ook co-producties gemaakt met onderleveranciers. Deze worden alle onder de Haak Machinebouw vlag, volgens strenge voorschriften, gebouwd en onder de volledige eigen leverings- en garantievoorwaarden geïnstalleerd. Op alle machines rust het  CE keurmerk.

"Nederlandse flexibiliteit en betrouwbaarheid"

Horizontale wikkeltafel

De horizontale wikkeltafel is ontworpen voor het inspecteren en corrigeren van label rollen. De tafel beschikt over een goed beheersbare wikkelspanning, foutcontrole middels missing label en baanbreukdetectie. Tevens is het mogelijk om labels te tellen of te wikkelen op lengte en beschikt de tafel over eenvoudig wisselbare spankernen. Voor deze wikkeltafel zijn meerdere opties mogelijk,  die ook bij de verticale uitvoering vermeld staan.

Verticale wikkelmachine

Met de verticale wikkelmachine kunnen meer complexere rollen worden geïnspecteerd. Doordat de rol verticaal is gepositioneerd kunnen meerdere banen naast elkaar worden geïnspecteerd en eventueel geslit. Optioneel zijn: korte label detectie, verwerken van booklet labels en integratie van externe apparatuur zoals: print systemen, stuurtafel, labelshifter, snij unit of andere klantspecifieke wensen.

Continu wikkelaars

De continu wikkelaar is ontworpen voor het automatisch spoelen van  rollen met zelfklevend of niet zelfklevend materiaal. Het wisselen van opdrachten kan  snel en gemakkelijk geregeld worden via het bedieningspaneel in nog geen 5 minuten. De enige mechanische aanpassing die nodig is, is het verwisselen van de assen.

De wikkelaar kan worden verbonden aan een andere machine d.m.v. een snelheidsdetectie met encoder. Eventueel kan de machine bovendien worden uitgerust met een half-of volledig automatische kernlader

Automatische hulzensnijders

Ontworpen om het routinematig snijden van kernen te automatiseren. Het snijsysteem met dubbel cirkelvormig mes zorgt voor een nauwkeurige snede. Beschikbaar in de automatische en volledig automatische versie.

De volledig automatische versie is in staat om diverse hulsdiameters te verwerken zonder menselijke tussenkomst. Waarvoor deze is uitgerust met: vol-automatische hulzenmagazijnen, automatisch verstelbare rij met hulsadapters en verplaatsbare opvangbakken voor de gesneder kernen.

Stansmachine

De machine is ontworpen als een compacte digitale oplossing voor het converteren en afwerken van labels. Met een eenvoudig en kort webpad zijn de kant-en-klaar-tijden van de operator zeer indrukwekkend met insteltijden binnen 15 minuten. Het touch-screen met eenvoudige navigatie biedt een groot aantal functies.

Inspectie machine

De machine is ontworpen als een multi-purpose slitterwikkelaar, met meerdere substrateninspectie en kan een breed scala aan niet-ondersteunde en ondersteunde films, folies, etiketten, papier en lichtplaten afwerken vanaf substraatdikten van 11 micron en hoger. Dit alles  bij snelheden van maximaal 300 m / min.